Масленніков, Євген ІвановичМасленников, Евгений ИвановичMaslennikov, Yevhen I.2020-09-052020-09-052019Інноваційна економіка: теоретичні та практичні аспекти : монографія. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2019.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/28529Оцінку фінансового стану у харчовій промисловості можна проводити, використовуючи як орієнтир короткострокову та довгострокову перспективи. За короткострокової перспективи саме ліквідність є одним із ключових показників оцінки фінансового стану суб’єкта національної економіки – здатність розрахуватися по короткостроковим зобов’язанням, дотримуючись строків та розміру платежу. Відрізняються ліквідність суб’єкта національної економіки та ліквідність його активів. Під ліквідністю суб’єкта національної економіки (ліквідністю балансу) розуміється його здатність відповідати по зобов’язанням перед контрагентами. Ліквідність активів – їх здатність перетворюватися у грошові кошти, бути проданими.ukфінансистійкістьхарчова промисловістьІнструменти оцінки фінансової стійкості у харчовій промисловостіArticle