Солдаткіна, Людмила МихайлівнаНовотна, Вікторія ОлександрівнаМенчук, Василь ВасильовичМенчук, Василий ВасильевичMenchuk, Vasyl V.Солдаткина, Людмила МихайловнаSoldatkina, Liudmyla M.2018-04-272018-04-272015ХV наукова конференція "Львівські хімічні читання – 2015", 24-27 трав. 2015 р., Львів : зб. наук. праць / Львівський нац. ун-т ім. Івана Франка, Хім. ф-т, Наукове т-во Шевченка, Хім. комісія ; гол. оргкомітету Я. М. Каличак . – Львів : Львівський нац. ун-т ім. І. Франка, 2015 .https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/14188Антоціани – водорозчинні сполуки класу флавоноїдів, що синтезуються вищими рослинами і відносяться до натуральних барвників. Експериментальні дослідження показали, що на відміну від синтетичних барвників антоціани не відносяться до токсичних сполук і мають антиоксидантні, вазопротекторні, протизапальні, протипухлинні, фунгіцидні, антимікробні властивості, а також проявляють захисну дію по відношенню до зорового апарату людини. У зв’язку з цим, адсорбційне вилучення антоціанів з рослинної сировини має дуже важливе значення для харчової та фармацевтичної промисловостей.otherадсорбентадсорбційному вилученні антоціанів червонокачанної капустиaнтоціаниадсорбціяприродні адсорбентисинтетичні адсорбентиЗіставлення ефективності адсорбентів різної природи при адсорбційному вилученні антоціанів червонокачанної капустиArticle