Цуркан, Ганна Олегівна2019-10-302019-10-302018Цуркан, Г. О. Психологічні особливості людей з різними дієтичними уподобаннями : дипломна робота магістра / Г. О. Цуркан. – Одеса, 2018. – 75 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/25827Питання впливу харчових переваг людей на формування їх психічного стану завжди знаходилися у полі зору адептів психології. Під харчовою поведінкою розуміється ціннісне ставлення до їжі та її прийому, стереотип харчування в звичайних умовах і в умовах стресу, поведінка, орієнтована на образ власного тіла, і діяльність по формуванню цього образу. Харчова поведінка людини відноситься до інстинктивних форм діяльності, тобто визначається вродженими потребами. Але її уподобання можуть бути викликані різними причинами: спадковою схильністю, культурним середовищем, сімейними традиціями, особливостями характеру і самооцінки, впливом моди, невдоволенням своїм тілом, дотриманням дієт та ін. Одним з найважливіших соціальних чинників є зміна ставлення людей до свого здоров'я, заснована на усвідомленні індивідуальної відповідальності людини за своє психофізичне здоров'я, соціальну та професійну життєдіяльність.other053 психологіяособистістьсамооцінка здоров'яхарчування людиниПсихологічні особливості людей з різними дієтичними уподобаннямиPsychological features of people with different dietary preferencesOther