Долінський, Михайло Юрійович2018-07-182018-07-182017Долінський, М. Ю. Вивчення в порівняльному аспекті вмісту каротиноїдів в різних сортах овочевих культур = Study in comparative aspect of carotenoid content in different grades of vegetables : дипломна робота бакалавра / М. Ю. Долінський; наук. кер. А. О. Кобернік; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Хім. ф-т, Каф. фарм. хімії. – Одеса, 2017. – 49 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/17943Каротиноїди – найбільш численна і широко поширена група природних пігментів. Вони виявлені у всіх представників рослинного царства, як в фотосинтезуючих, так і в нефотосинтезуючих тканинах, а також часто зустрічаються у мікроорганізмів. Вони повністю або частково обумовлюють забарвлення багатьох тварин, особливо птахів, риб, комах, є основою зорових пігментів, відповідальних за сприйняття світла і розрізнення кольорів. Вони нерозчинні у воді, але розчиняються в органічних розчинниках.uk6.040101 хіміявиди каротиноїдіввміст каротиноїдіввикористання каротиноїдівкаротиноїди як біологічно активні речовиниВивчення в порівняльному аспекті вмісту каротиноїдів в різних сортах овочевих культурStudy in comparative aspect of carotenoid content in different grades of vegetablesDiplomas