Ткачьова, Анна Валентинівна2018-07-202018-07-202017Ткачьова, А. В. Дослідження вмісту біологічно-активних сполук з антиоксидантною активністю в різних сортах Vitis vinifera = The study of content of biologically active compounds with antioxidant activity in different varieties of Vitis vinifera : дипломна робота бакалавра / А. В. Ткачьова; наук. кер.: Г. І. Сівко; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Хім. ф-т, Каф. фарм. хімії. – Одеса, 2017. – 51 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/18019Загальне погіршення екологічної ситуації в країні і в світі призвело до зниження імунітету населення. Підвищити його можна шляхом регулярного споживання продуктів, які відрізняються високим вмістом біологічно активних речовин (БАР), що сприяють зміцненню захисних сил організму, до числа яких відносять вітаміни, каротиноїди, фенольні сполуки, хлорофіли, харчові волокна, мікро-, макроелементи та інші БАР рослинної сировини. їх дефіцит призводить до зменшення активності імунної системи, зниження працездатності й опору хворобам, підвищення ризику розвитку серцево - судинних, онкологічних та інших захворювань.uk6.040101 хіміяприродні антиоксидантиаскорбінова кислотафлавоноїди виноградукаротиноїди виноградуДослідження вмісту біологічно-активних сполук з антиоксидантною активністю в різних сортах Vitis viniferaThe study of content of biologically active compounds with antioxidant activity in different varieties of Vitis viniferaDiplomas