Гуцул, Надія Миколаівна2022-11-152022-11-152022Гуцул, Н. М. Вплив складу поживного середовища на продукцію антимікробних сполук морських актиноміцетів, виділених з Чорного моря = Influence of nutrient composition on the production of antimicrobial compounds of marine actinomycetes isolated from the Black Sea : дипломна робота бакалавра / Н. М. Гуцул. – Одеса, 2022. – 63 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/34222Значне місце в сучасному світі посідає розробка хімічних та біологічних методів одержання нових антибіотиків. Потенційними джерелами цих біоактивних сполук є прокаріотичні мікроорганізми. Здатність мікроорганізмів продукувати антиінфекційні агенти виникла у ході тривалої еволюції і представляє собою важливий фактор у боротьбі за існування.The work was performed at the Biotechnological Research and Training Center at Odesa Mechnikov National University. The study included 6 strains of actinobacteria isolated from biological fouling of concrete immersed in Black Sea water. The dependence of antimicrobial activity of strains depending on the chosen medium for cultivation was studied.uk162 біотехнології та біоінженеріяактинобактеріїактиноміцетиStreptomyces sp.вторинні метаболітиантибактеріальна активністьВплив складу поживного середовища на продукцію антимікробних сполук морських актиноміцетів, виділених з Чорного моряInfluence of nutrient composition on the production of antimicrobial compounds of marine actinomycetes isolated from the Black SeaDiplomas