Soldatkina, Liudmyla M.Novotna, Viktoriia O.Солдаткіна, Людмила МихайлівнаСолдаткина, Людмила Михайловна2018-05-142018-05-142017Матеріали Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Хімія, фізика і технологія поверхні» і семінару «Наноструктуровані біосумісні / біоактивні матеріали», - (Київ, 24-25 трав. 2017р.). – Київ, 2017.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/14873During the last years, numerous studies about biological activities of anthocyanins have been published. Red cabbage has high anthocyanin content. In comparison to other common plants (berries, fruits, and vegetables) rich in anthocyanins this vegetable can be to become the very cheap source of anthocyanins, because it yields quickly and its cultivation, harvest, and storage are not difficult.enbiologicalanthocyaninsanthocyaninAdsorption removal of anthocyanins from red cabbage extracts by bentonite: statistical analysis of main and interaction effectsArticle