Рева-Лєвшакова, Людмила ВолодимирівнаReva-Lievshakova, Liudmyla V.Рева-Левшакова, Людмила Владимировна2020-01-272020-01-272018Харчові традиції - ментальний код нації / Г. І. Віват [та ін.]; за заг. ред. Г. І. Віват. – Одеса : ВМВ, 2018.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/27133У роботі розгчядається своєрідність зображення нашої сучасності через посередництво побутовизму з присмаком кулінарного естетства в романі «Фуршет» («Кулінарні фіглі») М. Матіос. Проаналізовано особливість кодування авторських поглядів на малі й великі проблеми, пов'язані з життям окремої людини або життям усього українського народу.The article considers the peculiarity of the image of our present through the mediation of everyday life with the taste of culinary esthetics in the novel «Furshet» («Culinary Figli») by M. Matios. This creates a peculiar coding of M. Mathios own views on small and big problems connected with the life of an individual or the life of the entire Ukrainian people.В работе рассматривается своеобразие изображения нашей действительности посредством бытового кулинарного естетства в романе «Фуршет» («Кулинарные фигли») М. Матиос. Проанализирована особенность кодирования авторських взглядов на малые и большие проблемы, связанные с жизнью отдельного человека или жизнью всего украинского народа.ukкулінарний циклгустативне естетствозадум-кодзадум-натякгустативний кодзамысел-код.замысел-намекгустативний кодкулинарный циклгустативне эстетствоa design-codea hint-hinta gustatory codea culinary cyclea gustatory aestheticismГустативний код роману «Фуршет» («Кулінарні фіглі») Марії МатіосГустативний код роману «Фуршет» («Кулинарные фигли») Марии МатиосGustatory code of the novel «Furshet» («Culinary figli») By Maria MatiosArticle