Ліманська, Наталія ВікторівнаМерліч, Андрій ГеннадійовичЖунько, Інна ДавидівнаЗлатогурська, M. A.Васильєва, Наталія ЮріївнаКононюк, Юлія ВіталіївнаІваниця, Володимир ОлексійовичLimanska, Nataliia V.Merlich, Andrii H.Zhunko, Inna D.Vasylieva, Nataliia Yu.Ivanytsia, Volodymyr O.2019-02-282019-02-282017XV з'їзд Товариства мікробіологів України iм. С. М. Виноградського = ХVth congress of Vinogradskyi society of microbiologists of Ukraine : тези доп., 11-15 верес. 2017 р., Одеса / Т-во мікробіологів України ім. С. М. Виноградського [та ін.]; гол. ред. В. С. Підгорський. – Львів : Сполом, 2017. – 336 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/22322Молочнокислі бактерії Lactobacillus plantarum є добре відомими за їх застосуванням людиною у харчовій промисловості та виробництві пробіотичних препаратів. Завдяки статусу GRAS, яким позначаються організми, абсолютно безпечні для здоров'я людини, лактобацили можуть також широко застосовуватися у екологічному землеробстві для покращення росту рослин та їх захисту від фітопатогенівukLactobacillus plantarumмолочнокислі бактеріїПригнічення фітопатогенів та стимуляція росту рослин молочнокислими бактеріями Lactobacillus plantarumArticle