Побережець, Ольга ВалеріївнаЖисентаєв, Андрій ВікторовичПобережец, Ольга ВалерьевнаPoberezhets, Olha V.2018-12-052018-12-052018Матеріали IX Міжнародного круглого столу "Актуальні соціально-економічні та правові проблеми розвитку України та її регіонів" (27 квіт. 2018 р.) : захід присвяч. святкуванню 20-річчю створення ЕПФ ОНУ ім. І.І. Мечникова / ОНУ ім. І.І. Мечникова, ЕПФ [та ін.]; відп. ред. Н. Л. Кусик. – Одеса : ОФФСЄТіК, 2018. – 200 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/20155Тенденції сучасного господарювання вимагають від суб’єктів готельно-ресторанної сфери реальної оцінки своїх стратегічних можливостей та перспективних напрямів діяльності. Це характеризується постійними змінами факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, у тому числі посиленням конкурентного середовища та інтеграційних процесів в сучасних умовах господарювання. Формування стратегічних завдань відіграє важливе значення в управлінні суб’єктом готельно-ресторанної діяльності, тому що визначає шляхи майбутнього виконання завдань від усіх видів діяльності: операційної, інвестиційної, фінансової та інноваційної. Стратегічне планування економічних результатів суб’єктом готельно- ресторанної діяльності формує напрями та способи ефективного вкладення власного та запозиченого капіталу, що забезпечить йому відповідний фінансовий стан, збільшить власний капітал та конкурентоспроможність на внутрішньому та зовнішньому ринкахukстратегічного плануванняготельно-ресторанна діяльністьЗабезпечення оперативного та стратегічного планування економічних результатів суб’єктів готельно-ресторанної діяльностіArticle