Страшнова, Ірина ВалентинівнаЗахарієва, З. Є.Дуденко, Ю. Ю.Данилова, А. О.Іваниця, Володимир ОлексійовичIvanytsia, Volodymyr O.Иваница, Владимир АлексеевичStrashnova, Iryna V.Страшнова, Ирина Валентиновна2010-12-152010-12-152010Мікробіологія і Біолотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2010. - 2 (10)https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/1009Мікробіологія і Біолотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2010. - 2 (10)Встановлено, що таксономічний склад мікробіоти товстої кишки здорових щурів і щурів з алоксановим діабетом представлений мікроорганізмами родів Lactobacillus, Escherichia, Enterococcus, Enterobacter, Staphylococcus, Proteus, Bacillus і Candida. Кількість бактерій родів Lactobacillus і Escherichia у товстій кишці здорових щурів була вищою, ніж у тварин з алоксановим діабетом, у яких у більшій кількості виявлено мікроорганізми родів Staphylococcus, Proteus, Bacillus, Candida. За споживання харчових волокон із бурякового жому як у здорових щурів, так і у щурів з алоксановим діабетом спостерігалось збільшення кількості бактерій родів Lactobacillus і Escherichia.ukмікроорганізмитовста кишкащуріалоксановий діабетхарчові волокнаВплив харчових волокон на мікробіоту товстої кишки у щурів з алоксановим діабетомOther