Радванська, Ольга Василівна2024-10-092024-10-092024Радванська, О. В. Еколого-біологічнi особливостi розведення вирезуба Rutilus frisii в аквакультурi = Ecological and biological features of virezu Rutilus frisii farming in aquaculture : кваліфікаційна робота бакалавра / О. В. Радванська. – Одеса, 2024. – 60 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39460В даний час загальносвітове споживання риби збільшується за рахунок розвитку аквакультури. Така тенденція збільшення споживання риби актуальна і для всього світу. Використання нових об'єктів рибництва та акліматизації - один із найефективніших засобів інтенсифікації товарного рибництва нашої країни. Підтвердженням може слугувати, зокрема, практика освоєння рослиноїдних риб далекосхідного комплексу. Різноманітність форм сучасного промислового рибництва (від тваринницьких заводів індустріального типу до нагульних господарств на водосховищах) вимагає застосування набору риб з різним характером живлення, пристосованих до проживання в різних умовах. Існують ніші кормових баз, такі як молюски, які мало використовуються традиційними об'єктами аквакультури з різних причин. Метою даної роботи стало дослідження еколого-біологічних характеристик та технології вирощування на процеси відтворення, ріст, розвиток та життєздатність вирезуба, а також визначення значимості вирезуба для аквакультури України та світу в цілому.uk207 водні біоресурси та аквакультураохорона, відтворення та раціональне використання гідробіоресурсівбакалаврвирезубаквакультурапасовищна аквакультураіндустріальне рибництвоживленняхарчові відносиниЕколого-біологічнi особливостi розведення вирезуба Rutilus frisii в аквакультурiEcological and biological features of virezu Rutilus frisii farming in aquacultureDiplomas