Барабаш, Карина Андріївна2024-10-042024-10-042024Барабаш, К. А. Агрометеорологічні умови вирощування гороху в Херсонській області = Agrometeorological conditions for growing peas in the Kherson oblast : кваліфікаційна робота бакалавра / К. А. Барабаш. – Одеса, 2024. – 70 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39398Бобові культури за вмістом сирого протеїну переважають у 2,2-2,5 рази злакові культури. Ці культури є дуже важливими для міжнародної продовольчої безпеки, тому що саме вони компенсують брак білка тваринного походження, а в багатьох країнах Азії є основою раціону. За теперішнього часу людство використовує у якості джерела білку 30% сировини тваринного походження і 70% - рослинного. Середньостатистичний мешканець України в день споживає 82 г рослинного білку, тоді як мешканці розвинутих країн відповідно 99 г, а слаборозвинутих – 58 г. Це зумовлює постійне зростання попиту на продукцію бобових в Україні та на світовому ринку [1, 2].uk103 науки про ЗемлюгідрометеорологіябакалавргорохвирощуванняХерсонська областьагрометеорологічні умовиурожай горохудинамікаАгрометеорологічні умови вирощування гороху в Херсонській областіAgrometeorological conditions for growing peas in the Kherson oblastDiplomas