Чумак, Надія Віталіївна2019-12-162019-12-162018Чумак, Н. В. Одночасне визначення харчових барвників із застосуванням хемометричних алгоритмів декомпозиції аналітичного сигналу / Н. В. Чумак. – Одеса, 2018. – 35 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/26789Дипломна робота виконана на кафедрі аналітичної хімії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова і присвячена дослідженню можливості одночасного визначення харчових барвників із застосуванням хемометричних алгоритмів декомпозиції аналітичного сигналу. Робота є частиною та логічним продовженням наукових досліджень, що проводяться за науковою темою № 145 «Обґрунтування вибору методів концентрування, розділення та визначенням мікрокількостей речовин з близькими фізикохімічними властивостями», ДР № 0115U001937. Мета роботи: дослідити одночасне визначення харчових барвників, а саме: Діамантового синього (Е133) і Тартразину (Е102), із застосуванням хемометричних алгоритмів декомпозиції аналітичного сигналу. В представленій роботі вивчено одночасне визначення харчових барвників із застосуванням хемометричних алгоритмів декомпозиції аналітичного сигналу. Можлива область застосування: визначення мікрокількостей харчових барвників в харчових продуктах, напоях та фармацевтичних препаратах.uk102 хіміядіамантовий синійтартразинспектрофотометрія, хемометріякольорометріяОдночасне визначення харчових барвників із застосуванням хемометричних алгоритмів декомпозиції аналітичного сигналуSimultaneous food colorants determination using chemometric algorithms for analyzing signal decompositionDiplomas