Чернадчук, Сніжана СергіївнаРустамова, А. О.Петров, Сергій АнатолійовичБудняк, Олександр КостянтиновичChernadchuk, Snizhana S.Rustamova, A. O.Petrov, Serhii A.Budniak, Oleksandr K.Будняк, Александр КонстантиновичЧернадчук, Снежана СергеевнаПетров, Сергей Анатольевич2018-10-262018-10-262015Scientific Journal «ScienceRise»https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/19281Проведено дослідження показників перекісного окиснення ліпідів та антиоксидантної системи в різних тканинах щурів при гострій крововтраті. В результаті роботи було виявлено, що в умовах крововтрати збільшується кількість продуктів ПОЛ на фоні зниження активності антиоксидантних ензимів у всіх досліджуваних органах щурів.A study of lipid peroxidation parameters and antioxidant systems in different tissues of rats with acute blood loss is conducted. As a result, it has been found that lipid peroxidation products increase in conditions of blood loss against the background of decreased activity of antioxidant enzymes in all investigated organs of rats.ukперекісне окиснення ліпідівантиоксидантна системагостра крововтратаlipid peroxidationantioxidant systemacute blood lossСтан процесів вільнорадикального перекісного окиснення у щурів з гострою крововтратоюArticle