Ломовських, Світлана ВікторівнаLomovskykh, Svitlana V.2019-04-032019-04-032018Італійська їжа в історії та культурі: збірка наукових статей з нагоди року італійської їжі у світі / відп. ред. О. В. Сминтина; ред. кол. : В. Г. Кушнір, О. М. Дзиговський, О. А. Прігарін, Н. О. Петрова, І. С. Горнова. – Одеса : Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018. – 150 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/23455У статті зроблено спробу розгляду та аналізу місцяіталійських десертів в сучасній європейській культурі . Головну увагу приділено традиційним італійським десертам, історії їхнього походження та розвитку від давніх до наших днів.The article considers and analyzes the place of Italian desserts in contemporary European culture. The main attention is paid to traditional Italian desserts, the history of their origin and development from the ancient to the presentukдесертиІталіятрадиціїїжаdessertsItalytraditionsfoodrecipeІталійські десерти в сучасній європейській культуріItalian desserts in contemporary european cultureArticle