Костюкєвич, Тетяна КостянтинівнаKostiukievych, Tetiana K.Люкевич, А. П.2025-07-102025-07-102025Люкевич А. П. Динаміка виробництва винограду в Україні / А. П. Люкевич // Матеріали до 81-ї звітної студентської наукової конференції ОНУ імені І. І. Мечникова. Секція «Гідрометеорологія і екологія». Підсекції: «Агрометеорологія та агроекологія», «Військова метеорологія», «Водні біоресурси та аквакультура», «Гідрологія суші», «Екологія», «Екологічне право і контроль», «Метеорологія і кліматологія», «Океанологія та гідрографія», «Технології захисту навколишнього середовища» (Одеса, 23–25 квіт. 2025 р.) [Електронний ресурс]. – Електрон. текст. дані (1 файл : 14,5 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – С. 25–27.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/41910Актуальність дослідження. У сфері агропромислового виробництва виноградарство займає провідні позиції, а його продукція використовується здебільшого у двох основних напрямках. Перший напрямок – це свіжий столовий виноград, який споживається населенням, а другий – технічні сорти винограду, що є сировиною для виноробних підприємств. Таким чином, розвиток виноградарства безпосередньо впливає на забезпечення потреб споживачів у цій продукції, а також на роботу підприємств, які займаються виробництвом винної продукції. Мета роботи. Дослідити динаміку виробництва винограду в Україні.ukвиноградарствовиробництво виноградустоловий виноградтехнічний віноградагрометеорологічні умови вирощування виноградуЕ4 Науки про ЗемлюДинаміка виробництва винограду в УкраїніArticle