Іваніщев, Руслан Ігорович2024-10-082024-10-082024Іваніщев, Р. І. Білий амур, та його роль в аквакультурі України = White amur and its role in the aquaculture of Ukraine : кваліфікаційна робота бакалавра / Р. І. Іваніщев. – Одеса, 2024. – 60 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39431Природні та штучні водойми півдня мають значний біопродукційний потенціал. В процесі експлуатації як природних водойм, так і ставів особливої гостроти набуває стійка тенденція їхньої ефвтрофікації. Для стабілізації і поліпшення якості водного середовища водойм широко застосовують біологічні методи меліорації, із залученням до складу іхтіоценозів макрофітофагів, планктофагів та бентофагів. В полікультурі з іншими короповими рибами фітофаг білий амур дає значну додаткову продукцію. При оптимальній температурі 25-30оС його добовий раціон може складати від 100 до 120% від маси тіла. В залежності від гідрологічних особливостей водойм заростання акваторій мякою та жорсткою водною рослинністю може сягати від 5-10 до 50-70% площі водного дзеркала. Водяні рослини є цінним кормовим ресурсом, який може бути трансформований у кормову базу при введенні до складу іхтіоценозів макрофітофага – білого амура. За вегетаційний сезон на приріст 1 кг іхтіомаси цей вид споживає від 30 до 150 кг водяної рослинності.uk207 водні біоресурси та аквакультураохорона, відтворення та раціональне використання гідробіоресурсівбакалаврбілий амуракліматизаціябіологічний меліораторрибництво півдня УкраїниБілий амур, та його роль в аквакультурі УкраїниWhite amur and its role in the aquaculture of UkraineDiplomas