Кокошкіна, Оксана ОлександрівнаКокошкина, Оксана АлександровнаKokoshkina, Oksana O.2018-06-052018-06-051999Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Heraldhttps://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/16525Вивчали проф ілактичну дію харчових додатків, виготовлених з винограду (Він-Віта), буряку, гарбуза та топінамбуру на вміст окислених та відновлених нікотинамідних коферментів у тканинах щурів після одноразового гамаопромінення у сублетальній дозі. П оказана висока ефективність Він-Віта та екстракту буряку.Изучено профилактическое действие пищевых добавок, изготовленных из винограда (Вин-Вита), свеклы, тыквы и топинамбура на содержание окисленных и восстановленных никотинамидных коферментов в тканях крыс после одноразового гамма-облучения в сублетальной дозе. Показана высокая эффективность Вин-Вита и экстракта свеклы.Preventive effect of food additives prepared from grape (Vin-Vita), beet, pumphin and ground pear on the content o f oxidized and reduced nicotinamide coferments in rat tissues aftera single gamma-irradiation in sub-lethal dose has been studied.The positive effect o f Vin-Vita and beet extract was established.ukопроміненнянікотинамідні коферментихарчові додаткиоблучениеникотинамидные коферментыпищевые добавкиirradiationnikotinamide cofermentsfood additivesВміст нікотинамідних коферментів у тканинах опромінених щурів за профілактичного вживання деяких харчових додатківСодержание никотинамидных коферментов в тканях облученных крыс п ри профилактическом применении некоторых пищевых добавокThe in vestigation of nikotinam ide coferm ents concentrations in irradiated rat tissues under preventive usage of so m e food additivesArticle