Завгородна, Катерина Олександрівна2018-07-112018-07-112017Завгородна, К. О. Застосування Lactobacillus plantarum у біотехнології стимуляції росту деяких декоративних рослин = Application of Lactobacillus plantarum in biotechnology of growth stimulation of some ornamental plants : дипломна робота бакалавра / К. О. Завгородна; наук. кер. Н. В. Ліманська; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. мікробіології, вірусології та біотехнології. – Одеса, 2017. – 39 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/17660З кінця XIX століття і до теперішнього часу лактобацили (Lactobacillus spp.) є об'єктом наукових досліджень, оскільки з давніх часів вони використовувалися в якості стартерних культур для виробництва кисломолочних продуктів. Лактобацили широко застосовуються в різних галузях біотехнології та харчової промисловості. Основна область їх використання – виробництво кисломолочних продуктів, збагачення різних продуктів харчування, а також створення пробіотиків у формі лікарських препаратів і БАДів до їжі. На даний момент на вітчизняному ринку представлений широкий асортимент продуктів і препаратів, що містять бактерії роду Lactobacillus. Слід зазначити також, що бактерії роду Lactobacillus часто стають причиною псування продуктів харчування, як на етапі виробництва, так і на етапі зберігання.ukLactobacillus plantarumсхожістьморфологічні характеристики рослинgerminationmorphological characteristics of plantsЗастосування Lactobacillus plantarum у біотехнології стимуляції росту деяких декоративних рослинApplication of Lactobacillus plantarum in biotechnology of growth stimulation of some ornamental plantsDiplomas