Кочегура, Артем Олексійович2024-10-082024-10-082024Кочегура, А. О. Аналіз рибного промислу Норвегії = Analysis of Norwegian fisheries : кваліфікаційна робота бакалавра / А. О. Кочегура. – Одеса, 2024. – 81 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39443Рибне господарство Норвегії впродовж тривалого періоду входить до складу світових лідерів серед країн Північної Атлантики як за морським рибальством та експортом рибної продукції, так і за обсягами та видовим розмаїттям вирощуваних в аквагосподарствах живих, насамперед морських видів. За останнім показником Норвегія - безперечний світовий лідер. Рибне господарство Норвегії історично формувалося на базі використання запасів природних біоресурсів у морях, прилеглих до її узбережжя. Основні об'єкти її рибальства - це бореальні, аркто-бореальні та арктичні види: тріска, пікша сайда, оселедець, скумбрія, мойва, камбалові, креветка та інші морські живі ресурси. Зазначені ресурси під впливом океанологічних умов періодично зазнають значних флуктуацій чисельності, а останніми роками на них чинить вплив ще й ринковий фактор - надмірний промисел, мотивація якого - прибуток. Усе це призводить до нестійкості морського рибальства, а з урахуванням його сезонності - до порушення ритмічності поставок рибної продукції на ринок. Метою даної роботи є огляд та аналіз аквакультури Норвегії, огляд основних промислових видів риб та аналіз рибного промислу Норвегії.uk207 водні біоресурси та аквакультураохорона, відтворення та раціональне використання гідробіоресурсівбакалавраквакультурарибний промиселрибна продукціяморські живі ресурсирибне господарствоаквагосподарстваАналіз рибного промислу НорвегіїAnalysis of Norwegian fisheriesDiplomas