Сабуні, СараАлександрова, Олександра ІгорівнаAleksandrova, Oleksandra I.2025-09-062025-09-062025Сабуні С. Дослідження впливу температурної обробки на вилучення гідроксикоричних кислот з листя та насіння руколи (Eruca sativa Mill.) / С. Сабуні, О. І. Александрова // 81-а звітна студентська наукова конференція ОНУ імені І. І. Мечникова. Секція «Хімія» [Електронний ресурс] : зб. тез доп. (Одеса, 23–25 квіт. 2025 р.) / за ред. к. х. н., доц. В. В. Менчука, к. х. н., доц. А. Ф. Тимчук. – Електрон. текст. дані (1 файл : 0,8 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – С. 47–48.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/42271Гідроксикоричні кислоти є значним класом фенольних сполук, які містяться у різноманітних продуктах рослинного походження, таких як фрукти, овочі, зернові, кава та чай. Ці сполуки відомі своїми потенційними корисними властивостями завдяки антиоксидантній, протизапальній та антимікробній дії. Дослідження свідчать, що гідроксикоричні кислоти можуть сприяти регулюванню ліпідного обміну та допомагати у зниженні ризику ожиріння, пригнічуючи інфільтрацію макрофагів і зменшуючи експресію прозапальних адипокінів у жирових тканинах. Крім того, експериментальні дані свідчать про потенційні терапевтичні властивості цих сполук при діабеті та гіперліпідемії. Мета нашого дослідження полягала у вивченні впливу різних методів обробки сировини на процес вилучення гіроксикоричних кислот з листя та насіння руколи.ukруколаEruca sativa Mill.гідроксикоричні кислотифенольні сполукивилучення гіроксикоричних кислот226 Фармація, промислова фармація (ОПП Фармація)Дослідження впливу температурної обробки на вилучення гідроксикоричних кислот з листя та насіння руколи (Eruca sativa Mill.)Article