Кирилова, Уляна Василівна2019-02-052019-02-052018https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/21403Пшениця м’яка озима (Triticum aestivum L.) – основна зернова культура України, яка займає провідне місце за врожайністю й виробництвом продовольчого та фуражного зерна. Для максимального розкриття потенційних можливостей цієї культури використовують як сорти місцевої селекції, так і сорти іноземної селекції для поліпшення їх якості та продуктивності [Гаврилюк, 2010]. Основне завдання сучасних селекціонерів поєднати високу зимостійкість та екологічну пластичність з високою продуктивністю та якістю врожаю.uk6.040102 біологіяселекціяврожайзерноОцінка ефектів алелю Rht-Blb пшениці м'якої озимої на складові ознаки-висота рослинEstimation of effects of wsnter bread wheat Rht-Blb allele on the components of trait-"plant height"Diplomas