Младінова, Ірина ПанасівнаMladinova, Iryna P.2019-04-032019-04-032018Італійська їжа в історії та культурі: збірка наукових статей з нагоди року італійської їжі у світі / відп. ред. О. В. Сминтина; ред. кол. : В. Г. Кушнір, О. М. Дзиговський, О. А. Прігарін, Н. О. Петрова, І. С. Горнова. – Одеса : Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018. – 150 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/23454У статті національна кухня визначається як, варіант сегментованого входження в етнічне, яка стає актуальною темою у часи глобалізації. Бессарабська (балканська) кухня унікальний культурний феномен, який ще є важливим критерієм етнічної ідентичності. І наявність даного явища можна констатувати в глобалізованому просторі Одеси. Мета статті продемонструвати всю етнічну складову бессарабскої кухні. Основними матеріалами виступають емпіричні дані, отримані методом включеного спостереження.In the national kitchen, it is assigned to a yak, a segmented version of the kitchen in an echnical form, which is the current topic in the globalization section. Bessarabska (Balkan) cuisine is a unique cultural phenomenon, which is the most important criterion of ethnical identity. The first manifestation of this form can be found in the globalized expanse of Odessa. The purpose of the article is to demonstrate the entire ethnic component of the Bessarabian cuisine.The main materials are empirical data, from the method of active keeping.ukбалканська кухняБессарабіяглокацізаціяетнічна кухняBalkan cuisineBesarabiaglobalizationethnical kitchenБессарабський сегмент на сучасному гастрономічному просторі Одеси: спостереження на полях глокалізаціїBesarabsky segment on the modern gastronomic area of Odessa: sprouted on the fields of globalizationArticle