Трач, О. О.Александрова, Олександра ІгорівнаКовпак, Альона ВасилівнаAleksandrova, Oleksandra I.Kovpak, Alona V.2024-06-252024-06-252024Трач О. О. Оптимізація умов вилучення біологічно активних речовин з насіння Daucus сarota subsp / О. О. Трач, О. І. Александрова, А. В. Ковпак // Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку [Електронний ресурс] : тези допов. Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю (Одеса, 9–12 квіт. 2024 р.). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2024. – С. 191–193.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/38520У сучасному світі ми стоїмо перед надзвичайною потребою знайти найефективніші методи вилучення цінних речовин з природи. І серед цих природних джерел, насіння Daucus carotae subsp. виступають одними з найбільш привабливих через їх багатий склад біологічно активних речовин, зокрема, каротиноїдів та флавоноїдів [1]. Зростаюча популярність використання цих компонентів у фармацевтичній та косметичній промисловості підкреслює актуальність цієї проблеми [2, 3]. Однак, каротиноїди та флавоноїди – це не лише модний тренд у косметичній індустрії.ukнасіння Daucus сarota subspбіологічно активні речовиникаротиноїдифлавоноїдиОптимізація умов вилучення біологічно активних речовин з насіння Daucus сarota subspArticle