Volkova, A.Волкова, А. В.2013-02-272013-02-272007Proceedings of the III International Young scientists conference «Biodiversity. Ecology. Adaptation. Evolution.», dedicated to 100 anniversary from birth of famous ukrainian lichenologist Maria Makarevych (Odesa, 15 - 18 May, 2007).https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/3344Матеріали IІI Міжнародної конференції молодих вчених «Розмаїття живого. Екологія. Адаптація.Еволюція.», присвячена 100-річчю з дня народження видатного українського ліхенолога М.Ф. Макаревич (м. Одеса, 15 - 18 травня 2007 р.). Материалы IІI Международной конференции молодых ученых «Биоразнообразие. Экология. Адаптация.Эволюция.», посвященная 100-летию со дня роджения известного украинского лихенолога М.Ф. Макаревич (г. Одесса, 15 - 18 мая 2007 г.)The search and creation making of new food compositions which adjusting of activity of the antioxidant system of organism underlaids is perspective direction of physiology of feed. It is special actually at development of geriatrics facilities. But a certain ambiguousness continues to exist in regard to expedience of taking of additions by the population of sear and yellow leaf from becoming of new level of homoeostasis in an organism at his senescence (Tuteljan, 1999; Shatnuk, 2004).Включение в рацион старых крыс молочного геродиетического напитка, обогащенного селеном и аскорбиновой кислотой, способствовало повышению активности системы антиоксидантной защиты крови, что замедляло процессы перекисного окисления липидов и положительно повлияло на устойчивость мембран эритроцитов.enantioxidantold ratsантиоксидантыстарые крысыANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF BLOOD OF OLD RATS ON A BACKGROUND THE TAKING OF HERODIETIC MILK DRINKАНТИОКСИДАНТНЫЕ СВОЙСТВА КРОВИ СТАРЫХ КРЫС НА ФОНЕ ПРИЕМА ГЕРОДИЕТИЧЕСКОГО МОЛОЧНОГО НАПИТКАArticle