Ільїна, Анна ОлександрівнаIlina, Anna O.2025-02-142025-02-142024Ільїна А. О. Методичні підходи щодо оцінки продовольчої безпеки регіону / А. О. Ільїна // Матеріали 79-ї звітної наукової конференції професорсько-викладацького складу і наукових працівників факультету гідрометеорології і екології Одеського національного університету імені І. І. Мечникова (м. Одеса, 27–29 листопада 2024 р.) [Електронний ресурс]. – Електрон. текст. дані (1 файл : 9,2 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2024. – С. 57–59.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/40614Перші спроби визначити продовольчу безпеку на початку 1970-х років були зосереджені на доступності сільськогосподарського та продовольчого забезпечення, оскільки вважалося, що проблема продовольчої безпеки населення вирішується, якщо всі люди мають достатньо їжі, щоб вести активний здоровий спосіб життя для своїх потреб. Продовольчу безпеку можна оцінювати на різних рівнях, але найбільший акцент направлений на макроекономічний (світовий, регіональний чи національний) рівень та на мікроекономічний рівень, наприклад, на рівень домашніх господарств. Залежно від рівня, про який йдеться, увага приділяється основним показникам продовольчої безпеки, а саме: доступність їжі, стабільність поставок, економічний доступ до їжі та використання їжі, представлене бажанням окремих людей мати здорову їжу тощо.ukпродовольча безпекаспоживання їжіпродукти харчуваннятеорія забезпечення продовольчої безпекиіндикатори продовольчої безпекиМетодичні підходи щодо оцінки продовольчої безпеки регіонуArticle