Марченко, Вікторія Миколаївна2019-02-062019-02-062018Марченко, В. М. Стан лейкоцитарного складу крові щурів після вживання рослинних та тваринних жирів = The state of leukocyte blood composition of rats after the use of plant and animal fats : дипломна робота бакалавра / В. М. Марченко; наук. кер. Л. І. Сьомік; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. фізіології людини та тварин. – Одеса, 2018. – 45 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/21453Досліджували лейкоцитарний склад крові та інтенсивність НСТ-тесту макрофагів щурів в умовах тривалого вживання різних жирів рослинного і тваринного походження...The leukocyte composition of blood and the intensity of the NST-test of macrophages of rats under conditions of prolonged use of different fats of plant and animal origin were studied. It was found that addition to the diet of sunflower oil, high oleic, coconut oil, palm oil and butter caused a change in the number of leukocytes, the composition of the leukocyte formula and the activity of macrophages changed. The largest changes in the studied parameters of blood in rats were observed when added to the diet of butter, palm oil and coconut oil.uk6.040102 біологіялейкоцитарна формулахарчові жириleucogramleukocytes eosinophilsmacrophagesСтан лейкоцитарного складу крові щурів після вживання рослинних і тваринних жирівThe state of leukocyte blood composition of rats after the use of plant and animal fatsDiplomas