Кухтіна, Альона Олександрівна2021-02-152021-02-152020Кухтіна, А. О. Біотехнологічні властивості Lactodacillus plantarum ОНУ 311, корисні для виробництва йогурту = Biotechnological properties of Lactodacillus plantarum ONU 311 useful for yougurt production : дипломна робота бакалавра / А. О. Кухтінаї. – Одеса, 2020. – 34 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/30270Проведено дослідження ферментації молочного продукту бактеріями роду Lactobacillus та доцільність застосування їх у виробництві йогурту. Було досліджено адгезивні та антагоністичні властивості штаму L. plantarum ОНУ 311. В ході проведених експериментів було виявлено, що L. plantarum ОНУ 311 має високі адгезивні властивості до епітеліоцитів людини. Крім того, було виявлено антагоністичні властивості щодо штаму цвільового гриба Aspergillus candidus. Дипломну роботу викладено на 34 сторінках, вона містить 4 таблиці, 5 рисунківта 1 технологічну схему. Наведено посилання на 43 джерела літератури (36 кирилицею та 7 латиницею).A study of the fermentation of dairy products by bacteria of the genus Lactobacillus and the perspective of their use in the production of yogurt were carried out. The adhesive and antagonistic properties of the strain L. plantarum ONU 311 were studied. During the experiments it was found that L. plantarum ONU 311 has high adhesive properties to human epitheliocytes. Moreover, the strain showed antagonistic properties against the strain of mold Aspergillus candidus. Diploma is expounded on 34 pages, it contains 4 tables,5 figures and 1 technological schema. It provides links to 43 references (36 cyrillic and 7 latinic).uk162 біотехнології та біоінженеріяадгезивні властивостіантагоністичні властивостізакваскаL. plantarum ОНУ 311кисломолочні продуктиadhesive propertiesantagonistic propertiesleavenplantarum ONU 311fermented dairy productsБіотехнологічні властивості Lactobacillus plantarum ОНУ 311, корисні для виробництва йогуртуBiotechnological properties of Lactobacillus plantarum ONU 311 useful for yougurt productionDiplomas