Загурська, Анна Олександрівна2024-05-242024-05-242023Загурська, А. О. Біологічні властивості та частота виділення галофільних вібріонів з харчових продуктів та морської води Одеського узбережжя = Biological properties and frequency of isolation of halophilic vibrios from food product seawater of the Odesa coast : кваліфікаційна робота магістра / А. О. Загурська. – Одеса, 2023. – 58 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/38168Представлені результати бактеріологічного дослідження проб морської, стічної та баластної води, гідробіонтів та харчових продуктів на наявність галофільних вібріонів за 2022-2023рр. Вивчення біологічних властивостей порівняльний аналіз Найбільш епідемічно значущими для Одеського регіону є вібріони V. alginolyticus та V. parahaemolyticus, які були виділені з морської води та гідробіонтів,.The results of a bacteriological study of sea, waste and ballast water, hydroonts and grub products for the presence of halophilic vibrios for 2022-2023 are presented. The most significant epidemic diseases for the Odessa region are the viruses V. alginolyticus and V. parahaemolyticus, which were noticed in sea waters and hydrogen, carried out during their repeated analysis.uk091 біологіямікробіологія і вірусологіямагістргалофільні вібріониморська водагідробіонтиV. parahaemolyticushalophilic bacteriasea waterhydrobiontV. alginolyticusБіологічні властивості та частота виділення галофільних вібріонів з харчових продуктів та морської води Одеського узбережжяBiological properties and frequency of isolation of halophilic vibrios from food product seawater of the Odesa coastDiplomas