Основи популяційної морфології

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2024
Автори
Науковий керівник
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Методичні вказівки визначають предмет, методологічний підхід і термінологію популяційної морфології; систематизують уявлення про властивості та структуру природних популяцій; фокусують увагу на класифікації мінливості, вимогах до її вивчення і методах оцінки морфологічної мінливості і різноманітності неметричних ознак в популяціях; принципах вибору морфологічних ознак-маркерів, прикладах використання їх мінливості для вирішення практичних завдань щодо біоконтролю природного середовища та охорони довкілля. Для здобувачів вузів, викладачів, зоологів і екологів, які займаються проблемами популяційної біології, біоіндикації та охорони довкілля.
Опис
Ключові слова
морфологічна форма в популяції, біоконтроль, популяційна біологія, популяційна морфологія, фенетика популяцій, 091 Біологія
Бібліографічний опис
Основи популяційної морфології [Електронний ресурс] : електрон. метод. рек. до проведення практ. занять для здобувачів першого рівня вищ. освіти біол. ф-ту ден. форми навчання спец. 091 Біологія / уклад.: Ю. М. Олійник. – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2024. – 44 с. – 1,7 МБ.
DOI
ORCID:
УДК
591 (076.5)