Бакалаври МФІТ
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Бакалаври МФІТ за Ключові слова "105 прикладна фізика та наноматеріали"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Вплив довготривалої сульфідної обробки на характеристики поверхі n-GaAs(Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2022) Сапожніков, Володимир ВалерійовичР-n переходи на основі GaAs є височутливими сенсорами парів аміаку. За допомогою сульфідної обробки поверхні можна суттєво підвищити газову чутливість таких структур. У даний час відсутні систематичні дослідження механізмів змін морфології поверхні та утворення шару сульфідних сполук галію при умовах довготривалої сульфідної обробки. Метою цієї роботи є перевірка гіпотези щодо залежностей загальної та локальної шорсткостей поверхні від кристалографічного напрямку вимірювання внаслідок довготривалої сульфідної обробки після поверхневої реконструкції ґратки арсеніду галію. Для досягнення поставленої мети проводився порівняльний аналіз можливостей та точності різних програм для обробки даних скануючої зондової мікроскопії, аналізувалися зміни параметрів шорсткості поверхні після сульфідної обробки відносно їх стану на початку експерименту за допомогою атомно силового мікроскопа NT-206 при використанні програми Gwyddion.Документ Діелектрична проникність водних розчинів альбуміну людини(Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2022) Набуральна, Вікторія ПетрівнаСучасна фізика має декілька областей, які стрімко розвиваються. Одна з них – біофізика та біотехнології. Розвиток нових експериментальних методів, наприклад, таких специфічних як позитронна спектроскопія та кореляційна оптика, дозволяють розробляти ефективні методи та технології. Але існує ряд питань, які базуються на емпіричних засадах, дуже простих, але не пояснених до тепер експериментальних даних. Вони потребують суто фізичного підходу – найбільш загального пояснення у рамках простих та несуперечливих моделей. Особливо складно це реалізувати в області дослідження крові та її компонентів.