Перегляд за Автор "Marinashvili, Malvina D."
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Академічне письмо(2023) Телецька, Тетяна Володимирівна; Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Teletska, Tetiana V. ; Marinashvili, Malvina D.Метою методичних вказівок є формування у студентів академічної культури, а саме оволодіння навичками наукового усного мовлення і письма, отримання вмінь для написання наукових робіт і презентації результатів досліджень. Методична розробка містить перелік питань для обговорення, питання до поточного контролю, список рекомендованої літератури.Документ Антропонімікон роману Ерве Базена «Змія у кулаці» (комунікативно-прагматичний аспект)(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2014) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Маринашвили, Мальвина Джангизовна; Marinashvili, Malvina D.Стаття присвячена дослідженню номінацій персонажів і ономастичних одиниць культурно-історичного фону роману Е. Базена «Змія у кулаці». Виявлено особливості антропонімікону роману; вивчено його комунікативно-прагматичну роль у контексті.Документ Кваліфікаційна магістерська робота(2023) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Телецька, Тетяна Володимирівна; Весна, Тетяна Василівна; Marinashvili, Malvina D.; Teletska, Tetiana V. ; Vesna, Tetiana V.Наведено головні аспекти організації самостійної наукової діяльності здобувачів вищої освіти, основні вимоги до структури, змісту й оформлення кваліфікаційної магістерської роботи. Подано принципи академічної доброчесності, яких здобувач повинен дотримуватися. Наведено рекомендації щодо змісту і структури доповіді за науковою роботою здобувача. Для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти і наукових керівників кваліфікаційних робіт.Документ Методичні рекомендації до написання курсових робіт(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2021) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Телецька, Тетяна Володимирівна; Marinashvili, Malvina D.; Teletska, Tetiana V.У методичних рекомендаціях подано вимоги до структури, змісту й оформлення курсової роботи з лінгвістики, а також принципи академічної доброчесності. Наведено процедуру захисту курсової роботи і критерії її оцінювання. Для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра.Документ Методичні рекомендації з організації та проведення перекладацької практики(2022) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Коккіна, Ліліта Рейнісівна; Млинчик, Андрій Венедиктович; Marinashvili, Malvina D.; Kokkina, Lilita R.; Mlynchyk, Andrii V.У методичних рекомендаціях наведено загальні правила організації і проведення перекладацької практики на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти спеціальності 035 Філологія спеціалізації 035.055 Романські мови та літератури (переклад включно), перша – французька. Визначено мету та завдання практики, наведено порядок її організації, вимоги до складання й оформлення звітної документації, а також критерії оцінювання результатів перекладацької практики. У додатках подано зразки оформлення звітної документації. Для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра.Документ Перекладацька практика(2022) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Коккіна, Ліліта Рейнісівна; Весна, Тетяна Василівна; Marinashvili, Malvina D.; Kokkina, Lilita R.; Vesna, Tetiana V.У методичних рекомендаціях наведено загальні правила організації і проведення перекладацької практики на другому (магістерському) рівні вищої освіти спеціальності 035 Філологія спеціалізації 035.055 Романські мови та літератури (переклад включно), перша – французька. Визначено мету та завдання практики, наведено порядок її організації, вимоги до складання й оформлення звітної документації, а також критерії оцінювання результатів перекладацької практики. У додатках подано зразки оформлення звітної документації. Для здобувачів вищої освіти ступеня магістра.Документ Сучасні напрями французької лінгвістики(2023) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Marinashvili, Malvina D.У методичних рекомендаціях викладаються такі теми навчальної дисципліни «Актуальні проблеми романістики»: дискурсивна лінгвістика, лінгвістична прагматика і когнітивна лінгвістика. Питання для самоконтролю до кожної теми покликані сприяти ефективності самостійної роботи здобувачів вищої освіти під час підготовки до практичних занять та підсумкового контролю. Для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.Документ Теоретична граматика французької мови(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2022) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Marinashvili, Malvina D.У методичних рекомендаціях у стислому вигляді викладаються найважливіші аспекти основних тем з морфології французької мови. Низка питань до кожної теми покликані сприяти ефективності самостійної роботи здобувачів вищої освіти під час підготовки до практичних занять та підсумкового контролю. Для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра.Документ Теоретична граматика французької мови. Частина 2: Дієслово(2023) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Marinashvili, Malvina D.У методичних рекомендаціях у стислому вигляді викладаються основні аспекти тем змістового модуля «Дієслово»: класифікація дієслів французької мови, граматичні категорії, неособові форми дієслова,. Питання для самоконтролю до кожної теми покликані сприяти ефективності самостійної роботи здобувачів вищої освіти під час підготовки до практичних занять та підсумкового контролю. Для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.Документ Теорія перекладу(2023) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Marinashvili, Malvina D.У методичних рекомендаціях у стислому вигляді викладаються найважливіші аспекти тем змістового модулю «Теоретичні проблеми перекладу» навчальної дисципліни «Теорія та практика перекладу». Питань для самоконтролю до кожної теми покликані сприяти ефективності самостійної роботи здобувачів вищої освіти під час підготовки до практичних занять та підсумкового контролю. Для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.Документ Франкомовний публіцистичний текст(Букаєв В. В., 2023) Весна, Тетяна Василівна; Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Vesna, Tetiana V.; Marinashvili, Malvina D.У методичних рекомендаціях міститься інформація щодо історії і сучасного стану розвитку французької преси, наводиться методика аналізу змісту, паралінгвальних та лінгвальних особливостей публіцистичних текстів. Для здобувачів першого (бакалаврскього) рівня вищої освіти.Документ Французькомовний гастрономічний дискурс: лінгвопрагматичний аспект(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2022) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Коккіна, Ліліта Рейнісівна; Польщина, Д. С.; Marinashvili, Malvina D.; Kokkina, Lilita R.; Polshchyna, D.Стаття присвячена комплексному дослідженню вербального та невербального компонентів ресторанного меню як особливого мовленнєвого жанру гастрономічного дискурсу в аспекті їхньої прагматичної функції. Матеріалом роботи послужили тексти меню ресторанів м. Париж, розміщені на Інтернет-сайтах. Проаналізовано структуру, яка сприяє реалізації інформативної функції меню. Оформлення меню, а саме: шрифт, колір, фон, наявність зображень готових страв значно підсилює його впливову силу. Морфологічні та синтаксичні особливості меню обумовлені, перш за все, їх основною – інформативною – функцією та номінативним характером текстів. Переважають іменники, прикметники та дієприкметники в атрибутивних, предикативних та генітивних конструкціях. Меню характеризуються використанням тематично-обумовленої лексики. Вона розподіляється за такими тематичними групами: назви інгредієнтів, приправ; терміни з обробки інгредієнтів; спосіб приготування; назви предметів кухонного начиння. Завдяки лексиці, яка відображає сенсорні і смакові відчуття, тексти меню сприяють виникненню в уяві клієнта «живого» образу страви. Характерною особливістю текстів проаналізованих меню є використання у назвах страв топонімів та антропонімів. Поряд з інформативною функцією (вказівка на походження страви чи її інгредієнтів, на творця страви), оніми виконують також прагматичну функцію. Вони сприяють реалізації комунікативної стратегії переконання і формування привабливості, а також створенню позитивного емоційного настрою. Формуванню привабливості страви служать також стилістичні засоби: епітети, порівняння, оксюморон, метафора. Невербальні елементи та лексико-стилістичні засоби текстів меню сприяють досягненню прагматичного ефекту, який полягає у посиленні впливу змісту тексту на клієнта. Меню створює образ страви, що асоціюється з такими поняттями, як якісна їжа, здорова їжа, насолода, вишукана кухня, гастрономічні традиції, автентичність, гастрономічне мистецтво, престиж.Документ Французькомовний науковий лінгвістичний текст(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2020) Марінашвілі, Мальвіна Джангізівна; Marinashvili, Malvina D.В поcібнику наведено основні лексичні та граматичні особливості французькомовного лінгвістичного дискурсу, викладено методику аналізу наукового тексту, подано рекомендації щодо укладання інформаційного реферату. Автентичні тексти з проблем лінгвістики та перекладознавства супроводжуються завданнями для виконання під час аудиторних занять. В окремому розділі містяться тексти та завдання, призначені для самостійної роботи студентів. Для здобувачів вищої освіти ступеня магістра спеціальності 035 Філологія спеціалізації 035.055 Романські мови та літератури (переклад включно), перша – французька».