Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/8498
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯмборко, Ганна Валентинівна-
dc.contributor.authorСоловйова, І. Л.-
dc.contributor.authorЯмборко, Анна Валентиновна-
dc.contributor.authorСоловьёва, И. Л.-
dc.contributor.authorYamborko, Hanna V.-
dc.contributor.authorSolovyova, I. L.-
dc.date.accessioned2016-06-01T07:39:04Z-
dc.date.available2016-06-01T07:39:04Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.citationМікробіологія і Біотехнологія = Microbiology & Biotechnologyuk
dc.identifier.urihttp://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/8498-
dc.descriptionМікробіологія і Біотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2007 (1). С.53-59uk
dc.description.abstractПроведено вивчення ефективності різних способів зберігання (ліофілізація, висушування у завислому (киплячому) шарі інертного матеріалу та під стерильною вазеліновою оливою) 4 штамів бактерій роду Lactobacillus з колекції культур кафедри мікробіології та вірусології ОНУ: L. plantarum 8P-A3, L. delbrueckii subsp. bulgaricus N2, L. acidophilus 317/402, L. acidophilus OL4. Спосіб висушування культур у киплячому шарі інертного матеріалу забезпечував максимальний рівень виживання досліджуваних штамів лактобацил та збереження їх антагоністичних властивостей протягом 36 місяців.uk
dc.description.abstractПроведено сравнение эффективности различных способов хранения (лиофилизация, высушивание во взвешенном (кипящем) слое инертного материала и под стерильным вазелиновым маслом) 4 штаммов бактерий рода Lactobacillus из коллекции культур кафедры микробиологии и вирусологии ОНУ: L. plantarum 8P-A3, L. delbrueckii subsp. bulgaricus N2, L. acidophilus 317/402, L. acidophilus OL4. Способ высушивания культур в кипящем слое инертного материала обеспечивал максимальный уровень выживания исследуемых штаммов лактобацилл и сохранение их антагонистических свойств на протяжении 36 месяцев.uk
dc.description.abstractThe different storage techniques (liofilization, drying method and a method of keeping under mineral oil) of 4 lactobacilli strains: L. plantarum 8P-A3, L. delbrueckii subsp. bulgaricus N2, L. acidophilus 317/402 and L. acidophilus OL4 from Odesa National University collection of the sea and useful for ecological biotechnology microorganisms were compared. Drying of bacterial cultures in the layer of an inert material was the method which provided the highest level of viability of the investigated lactobacilli strains and kept their antagonistic properties during 36 months.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherОдеський національний університет імені І.І. Мечникова=Odesa National Mechnykov Universityuk
dc.relation.ispartofseries;Т. 1; С. 53-59-
dc.subjectлактобацилиuk
dc.subjectспособи зберіганняuk
dc.subjectжиттєздатністьuk
dc.subjectантагоністичні властивостіuk
dc.subjectлактобациллыuk
dc.subjectспособы храненияuk
dc.subjectжизнеспособностьuk
dc.subjectантагонистические свойстваuk
dc.subjectlactobacilliuk
dc.subjectthe storage techniquesuk
dc.subjectviabilityuk
dc.subjectantagonistic propertiesuk
dc.titleЕфективність різних способів зберігання промислових штамів бактерій роду Lactobacillusuk
dc.title.alternativeЭффективность разных способов хранения промышленных штаммов бактерий рода Lactobacillusuk
dc.title.alternativeThe effectiveness of different storage techniques of industrial strains of genus Lactobacillusuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Мікробіологія і біотехнологія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
mbt_1_2007_53-59.pdf564.21 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.