LONG-TERM PRESERVATION OF UNSTABLE BACTERIOPHAGES OF ENTEROBACTERIA

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2012
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
Номер ISSN
Номер E-ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут мікробіології і вірусології НАН України ім. Д.К. Заболотного
Анотація
Bacteriophages are integral components of bacterial communities. Their practical applications and signifi cance for humans are various. Thus, keeping phage collections along with their specifi c host bacteria is an urgent and important mission for biologists. The problems of the long-term storage of phages steel are not completely solved. The main diffi culties may occur due to the structural instability of virions as well as an accelerated genetic variability in phage genomes both in vivo and in vitro. In the paper the results of 10-years observation over unstable bacteriophage storage process was presented as well the method of their long-term preservation was proposed. It consisted of the optimization of STMG buffer system (200 mM NaCl, 10 mM Tris-HCl, pH 7.4, 1 mM MgCl2, 100 μg/ml gelatin) [Serwer P., Pichler M.E. Electrophoresis of bacteroiphage T7 capsids in agarose gels// J.Virol. – 1978. – V.28, N3. – P.917-928] by higher gelatin concentration or its replacement by fi coll (2 – 6 %), and increasing of Mg2+ concentration to 10 mM. The proposed buffer composition allowed saving structural entirety of unstable phage virions during their long-term storage.
Бактеріофаги є невід`ємними компонентами бактеріальних спільнот. Крім того, вони мають важливе практичне значення і використовуються в різних сферах. Тому зберігання фагових колекцій та фагоспе- цифічних бактеріальних штамів є актуальним завданням для біологів. Проблеми, які виникають при довгостроковому зберіганні фагів, все ще повністю не вирішені. Складності пов`язані, головним чином, зі структурною нестабільністю віріонів та прискореною генетичною мінливістю фагових геномів як in vivo, так і in vitro. В запропонованій роботі представлено результати десятирічних спостережень за структурною цілісністю нестабільних бактеріофагів. Запропоновано метод для їх довгострокового зберігання, який полягає в оптимізації буферної системи STMG (200 мM NaCl, 10 мM Tris-HCl, pH 7.4, 1 мM MgCl2,100 мкг/мл желатину) [Serwer P., Pichler M.E. Electrophoresis of bacteroiphage T7 capsids in agarose gels// J.Virol. – 1978. – V.28, N3. – P.917-928] за рахунок збільшення концентрації желатину або його заміщення на фікол в концентрації 2 – 6 % та збільшення кількості іонів Mg2+ до 10 мМ. Запропонований склад буфера дозволив зберегти структурну цілісність нестабільних фагових віріонів під час їх довгострокового зберігання.
Бактериофаги являются неотъемлемыми компонентами бактериальных сообществ. Они также имеют важное практическое значение и используются в различных областях человеческой деятельности. Поэтому хранение фаговых коллекций и фагоспецифических бактериальных штаммов является актуальным заданием для биологов. Проблемы, которые возникают при длительном хранении фагов, все еще полностью не решены. Сложности связаны, главным образом, со структурной нестабильностью вирионов и ускоренной генетической изменчивостью фаговых геномов как in vivo, так и in vitro. В предложенной работе представлены результаты десятилетних наблюдений за структурной целостностью нестабильных бактериофагов. Предложен метод для их длительного хранения, который заключается в оптимизации буферной системы STMG (200 мM NaCl, 10 мM Tris-HCl, pH 7.4, 1 мM MgCl2, 100 мкг/мл желатина) [Serwer P., Pichler M.E. Electrophoresis of bacteroiphage T7 capsids in agarose gels// J.Virol. – 1978. – V.28, N3. – P.917-928] за счет увеличения содержания желатина или его замены на фикол в концентрации 2 – 6 % и увеличения количества ионов Mg2+ до 10мМ. Предложенный состав буфера позволил сохранить структурную целостность нестабильных фаговых вирионов при их долгосрочном хранении.
Опис
Мікробіолічний журнал = Microbiologichny zhurnal
Ключові слова
bacteriophages, long-term storage, structural instability, gelatine, ficoll, бактеріофаги, довгострокове зберігання, структурна нестабільність, желатин, фікол, бактериофаги, долгосрочное хранение, структурная стабильность, фикол
Бібліографічний опис
Мікробіолічний журнал = Microbiologichny zhurnal
DOI
ORCID:
УДК