Yeast culture Saccharomyces cerevisiae their biochemical and morphological propeties and perspective for biotechnological use

Ескіз
Дата
2023
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Yeast Saccharomyces cerevisie (Meyen ex E.C. Hansen, 1838) play role in human activities. They are used in food industry, such as bakery products, including bread, wine industry: to start fermenting in grape must; pharmaceutical industry: receiving ethanol and in cosmetics. A new yeast culture was isolated and investigated with regard to its biochemical and morphological properties, as well as prospects for its biotechnological use.
Опис
Ключові слова
Saccharomyces cerevisie, isolated yeast culture, yeast morphological properties, biochemical properties of yeast culture, biotechnological use of yeast
Бібліографічний опис
Current problems of environmental research. Papers presented at 10th International scientific conference «Current problems of environmental research» CPER'2023 (Sumy-Trostianets, Ukraine, May 25-27, 2023) [Актуальні проблеми дослідження довкілля : Матеріали 10 Міжнар. наук. конф. (Суми-Тростянець, 25-27 трав. 2023 р.)] / Ed. by A. Kornus, L. Mironets, Yu. Lytvynenko et al. [ред. кол.: А. О. Корнус, Л. П. Міронець, Ю. І. Литвиненко та ін.]. – Sumy : Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko, 2023 [Суми : Сумський держ. пед. ун-т ім. А. С. Макаренка, 2023]. – P. 4–9.
DOI
ORCID:
УДК