Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/3654
Title: | Состав и относительная устойчивость продуктов комплексообразования в системах «оксид серы (IV) – амид – вода» |
Other Titles: | Склад і відносна стійкість продуктів комплексоутворення в системах «оксид сірки (IV) – амід – вода» The composition and the relative stability of complexation products in «sulphur dioxode – amide – water» systems |
Authors: | Хома, Руслан Евгеньевич Хома, Руслан Євгенійович Khoma, Ruslan Ye. |
Citation: | Вісник Одеського національного університету = Odesa National University Herald |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Одеський національний університет імені І. І. Мечникова |
Keywords: | оксид серы (IV) амиды водные растворы оксид сірки (IV) аміди водні розчини sulphur dioxide amides aqueous solutions |
Series/Report no.: | ;Т.17, вип. 2(42). |
Abstract: | Методом рН- и редоксметрического титрования изучено взаимодействие в системах «оксид серы (IV)–амид–вода». Установлено образование молекулярных и анионных комплексов. Показана зависимость устойчивости образуемых соединений от их электронных характеристик. Методом рН- і редоксметричного титрування вивчена взаємодія в системах «оксид сірки (IV)–амід–вода». Встановлено утворення молекулярних і аніонних комплексів. Показана залежність стійкості утворених сполук від їх електронних характеристик. The interaction in «sulphur dioxide – amide – water» systems has been investigated by рН- and redoxmetric titration methods. The formation of molecular and anion complexes has been stated. The stability of the compounds formed depends on their electronic characteristics. |
Description: | Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Вестник Одесского национального университета |
URI: | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/3654 |
Appears in Collections: | Вісник Одеського національного університету. Хімія |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ONU_Chemistry_2(42)_2012_49-57+.pdf | 429.95 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.