Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/34881
Title: | Визначення впливу актинобактерій на ріст та розвиток кукурудзи у культурі in vitro |
Other Titles: | Determination of the inpsct of actinobacteria on growth and development of maize in vitro |
Authors: | Жиловська, Катерина Ярославівна |
Citation: | Жиловська, К, Я. Визначення впливу актинобактерій на ріст та розвиток кукурудзи у культурі in vitro = Determination of the inpsct of actinobacteria on growth and development of maize in vitro : кваліфікаційна робота магістра / К. Я. Жиловська. – Одеса, 2022. – 51 с. |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова |
Keywords: | 091 біологія мікробіологія і вірусологія культура in vitro актинобактерії бактеріальна культура експланти |
Abstract: | Встановлена можливість використання нових штамів актинобактерій для отримання культури in vitro у кукурудзи. Було проведено оптимізацію поживного середовища за фітогормональним складом для покращення приживлюваності ініціальних експлантів кукурудзи (Zea mays L.), а також процесів калусоутворення та органогенезу. Визначено вплив актинобактерій Чорного моря на морфометричні показники проростання насіння кукурудзи (Zea mays L.) гібриду DCS 1541, а також можливість використання даних мікроорганізмів на етапі адаптації рослин регенерантів Zea mays до природніх умов. Встановлено, що інокуляція штамами Conc4, Myt7b, Conc32, Lim4, Conc18 позитивно впливала на адаптаційні процеси рослин-регенерантів кукурудзи. Визначено, що найбільш ефективною на етапі адаптації для кукурудзи була бактеріальна культура Conc32 у концентрації 10 % з кількістю 2.89 х 106 клітин /мл. |
URI: | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/34881 |
Appears in Collections: | Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
091_Zhylovs_ka_Kateryna_Yaroslavivna1.pdf | 609.8 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.