Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/335
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТихонова, О. В.
dc.contributor.authorМолодченкова, О. О.
dc.contributor.authorАдамовська, В. Г.
dc.contributor.authorПетров, Сергій Анатолійович
dc.contributor.authorТихонова, О. В.
dc.contributor.authorМолодченкова, О. О.
dc.contributor.authorАдамовская, В. Г.
dc.contributor.authorПетров, Сергей Анатольевич
dc.contributor.authorTichonova, O. V.
dc.contributor.authorMolodchencova, O. O.
dc.contributor.authorAdamovskaya, V. G.
dc.contributor.authorPetrov, Serhii A.
dc.date.accessioned2010-09-13T10:45:19Z
dc.date.available2010-09-13T10:45:19Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.citationВісник Одеського національного університету = Odesa National University Heralduk
dc.identifier.urihttp://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/335
dc.descriptionВiсник Одеського нацiонального унiверситету = Вестник Одесского национального университета/ ОНУ імені І. І. Мечникова. - Одеса : Астропринт, 2005. - Том 10, Вип. 3: Сер. "Біологія". – укр. і рос.uk
dc.description.abstractДосліджені зміни в амілолітичній активності та вмісті редукуючих цукрів у тканинах паростків кукурудзи (Zea mays L.)під впливом водяного дефіциту (ВД),теплового шоку(ТШ)та їх сумісної дії.Показано,що у тканинах паростків стійкої лінії активність амілази знижується під впливом дії ВД і сумісної дії стресорів ВД та ТШ. Припускається вплив накопичених у процесі експерименту редукуючих цукрів.Підвищений вміст монота дисахаридів в тканинах стійкої лінії свідчить про адаптивну реакцію паростків на дію стресорів.uk
dc.description.abstractИсследованы изменения в амилолитической активности и содержании редуцирующих сахаров в тканях проростков кукурузы под влиянием водного дефицита,теплового шока и их сочетания.Показано, что в тканях проростков устойчивой линии активность амилазы снижается под влиянием ВД и совместного действия стрессоров ВД та ТШ. Повышенное содержание моно- и дисахаров в тканях устойчивой линии свидетельствует об адаптивном характере реакции проростков на действие стрессоров.
dc.description.abstractThe changes in amylase activity and the content of carbohydrates in maize seedlings tissues under the influence of water deficit,heat shock and their combination were studied.It was shown that in maize seedlings tissues of resistant line the amylase activity decreased in response to water deficit and combined water deficit and heat shock stress.The high content of saccharides in tissues of resistant line tells in favour of the adaptive character of seedlings reaction on the stress action.
dc.publisherАстропринтuk
dc.relation.ispartofseriesБіологія;Т. 10, вип. 3, С. 33 - 38.
dc.subjectкукурудзаuk
dc.subjectамілазаuk
dc.subjectмоносахаридиuk
dc.subjectдисахаридиuk
dc.subjectстресuk
dc.subjectкукурузаuk
dc.subjectамилазаuk
dc.subjectмоносахаридыuk
dc.subjectдисахаридыuk
dc.subjectстрессuk
dc.subjectZea mays L.uk
dc.subjectamylaseuk
dc.subjectmonoosaccharidesuk
dc.subjectdisaccharidesuk
dc.subjectstressuk
dc.titleМЕТАБОЛІЗМ ВУГЛЕВОДІВ У ТКАНИНАХ ПАРОСТКІВ КУКУРУДЗИ ПІД ВПЛИВОМ ВОДЯНОГО ТА ТЕПЛОВОГО СТРЕС-ФАКТОРІВuk
dc.title.alternativeМЕТАБОЛИЗМ УГЛЕВОДОВ В ТКАНЯХ ПРОРОСТКОВ КУКУРУЗЫ ПОД ВЛИЯНИЕМ ВОДНОГО И ТЕПЛОВОГО СТРЕСС-ФАКТОРОВuk
dc.title.alternativeCARBOHYDRATE METABOLISM IN MAIZE SEEDLINGS TISSUES UNDER THE INFLUENCE OF WATER AND HEAT STRESS- FACTORSuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Вісник Одеського національного університету. Біологія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vest_Biol_3_05_32-38.pdf.pdf160.05 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.