ISOLATION AND DETERMINATION OF THE ACTIVITY OF MICROBIAL TRANSGLUTAMYNAZE
Вантажиться...
Дата
2007
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Печатный дом
Анотація
Among the majority of enzymes widely used in a food industry the important place belongs trasglytaminase (TG), which catalyzed acyl-transfer reaction between peptide bound glytaminyl residues and primary amines. Recently, on the basis of the enzyme cross-links reaction, it has been used in the experiments improve the functional properties of foods.
Вперше з культури Streptomyces mobaraensis був виділеній фермент трансглутаміназа, перспективний для використання у харчовій промисловості. Виявлено оптимальні умови для культивування продуцента. Визначено, що активність даного ферменту після 3 діб культивування була максимальною і становила 0,25 од/мл.
Вперше з культури Streptomyces mobaraensis був виділеній фермент трансглутаміназа, перспективний для використання у харчовій промисловості. Виявлено оптимальні умови для культивування продуцента. Визначено, що активність даного ферменту після 3 діб культивування була максимальною і становила 0,25 од/мл.
Опис
Матеріали IІI Міжнародної конференції молодих вчених «Розмаїття живого. Екологія. Адаптація.Еволюція.», присвячена 100-річчю з дня народження видатного українського ліхенолога М.Ф. Макаревич (м. Одеса, 15 - 18 травня 2007 р.).
Материалы IІI Международной конференции молодых ученых «Биоразнообразие. Экология. Адаптация.Эволюция.», посвященная 100-летию со дня роджения известного украинского лихенолога М.Ф. Макаревич (г. Одесса, 15 - 18 мая 2007 г.)
Ключові слова
trasglytaminase, Actinomyces
Бібліографічний опис
Proceedings of the III International Young scientists conference «Biodiversity. Ecology. Adaptation. Evolution.», dedicated to 100 anniversary from birth of famous ukrainian lichenologist Maria Makarevych (Odesa, 15 - 18 May, 2007).