Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/3357
Title: ISOLATION AND DETERMINATION OF THE ACTIVITY OF MICROBIAL TRANSGLUTAMYNAZE
Other Titles: ВИДІЛЕННЯ ТРАНСГЛУТАМІНАЗИ МІКРОБНОГО ПОХОДЖЕННЯ ТА ВИЗНАЧЕННЯ її АКТИВНОСТІ
Authors: Zynov'ev, A. A.
Lozova, O. I.
Зінов'єв, А. А.
Лозова, О. Й.
Citation: Proceedings of the III International Young scientists conference «Biodiversity. Ecology. Adaptation. Evolution.», dedicated to 100 anniversary from birth of famous ukrainian lichenologist Maria Makarevych (Odesa, 15 - 18 May, 2007).
Issue Date: 2007
Publisher: Печатный дом
Keywords: trasglytaminase
Actinomyces
Series/Report no.: ;С.174
Abstract: Among the majority of enzymes widely used in a food industry the important place belongs trasglytaminase (TG), which catalyzed acyl-transfer reaction between peptide bound glytaminyl residues and primary amines. Recently, on the basis of the enzyme cross-links reaction, it has been used in the experiments improve the functional properties of foods.
Вперше з культури Streptomyces mobaraensis був виділеній фермент трансглутаміназа, перспективний для використання у харчовій промисловості. Виявлено оптимальні умови для культивування продуцента. Визначено, що активність даного ферменту після 3 діб культивування була максимальною і становила 0,25 од/мл.
Description: Матеріали IІI Міжнародної конференції молодих вчених «Розмаїття живого. Екологія. Адаптація.Еволюція.», присвячена 100-річчю з дня народження видатного українського ліхенолога М.Ф. Макаревич (м. Одеса, 15 - 18 травня 2007 р.). Материалы IІI Международной конференции молодых ученых «Биоразнообразие. Экология. Адаптация.Эволюция.», посвященная 100-летию со дня роджения известного украинского лихенолога М.Ф. Макаревич (г. Одесса, 15 - 18 мая 2007 г.)
URI: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/3357
Appears in Collections:Статті та доповіді БФ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Biodiversity 2007.pdf 174+.pdf109.16 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.