Мікробні біотехнології в грибарництві

Анотація
Розвиток грибарництва приводить до вирішення проблеми прискореного забезпечення повноцінними білковими продуктами харчування, ліквідації відходів агрогосподарського виробництва, поліпшення здоров’я населення. Підрахована мінімальна річна потреба грибів в Україні - більш 100 тисяч тонн, але досягнути цього показника не вдається. Одна з основних перешкод зростання виробництва грибів в Україні - комахи-шкідники, які псують та знищують урожай. Традиційний метод боротьби з комахами - хімічний, що не дає можливість отримувати екологічно чисту продукцію.
Опис
Ключові слова
грибарництво, бактерії роду Bacillus, комахи-шкідники
Бібліографічний опис
12-й з’їзд Товариства мікробіологів України ім. С. М. Виноградського : тези доп. (Ужгород, 25-30 трав. 2009 р. – Ужгород: ВАТ “Патент", 2009.
DOI
ORCID:
УДК