Адгезивні властивості колекційних та ізольованих з винограду Agrobacterium spp.

Ескіз недоступний
Дата
2020
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Проведено дослідження бактерій роду Agrobacterium, як колекційних штамів, так і диких штамів, виділених з виноградників. Адгезивна активність бактерій досліджених штамів становила від (8,7 ± 1,9) × 106 КУО/мл до (2,4 ± 0,2) × 108 КУО/мл. Обробка ферментом протеїназою К зменшувала кількість прикріплених клітин штаму A. tumefaciens pJZ на поверхні картоплі та моркви, що свідчить про участь в прикріпленні адгезинів білкової природи. Виявлено, що деякі рослини, які ростуть поряд з виноградом, можуть слугувати резервуаром інфекції – до їх коренів можуть прикріплюватися патогенні агробактерії, що було з’ясовано методом флуоресцентної мікроскопії. До коренів Torilis arvensis агробактеріїї не прикріплялися. Дипломну роботу викладено на 59 сторінках, вона містить 17 рисунків. Наведено посилання на 68 джерел літератури (4 кирилицею 64 латиницею).
Опис
Ключові слова
091 біологія, Agrobacterium, адгезивні властивості, здатність до прикріплення, GFP-мітка, adhesive properties, ability to attach, GFP-label
Бібліографічний опис
Григоренко, В. О. Адгезивні властивості колекційних та ізольованих з винограду Agrobacterium spp. = Adhesive properties of collection and isolated from grape strains of Agrobacterium spp. : дипломна робота магістра. – Одесса, 2020. – 59 с.
DOI
ORCID:
УДК