Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/32013
Title: Забезпечення системи управління фінансово-економічною стійкістю та розвитком підприємств готельно- ресторанної та торгової сфери
Other Titles: Обеспечение системы управления финансово-экономической устойчивостью и развитием предприятий гостинично-ресторанной и торговой сферы
Providing a management system for financial and economic stability and development of hotels, restaurants and trade enterprises
Authors: Масленніков, Євген Іванович
Мельник, Ю. М.
Масленников, Евгений Иванович
Мельник, Ю. Н.
Maslennikov, Yevhen I.
Melnyk, Yu. M.
Citation: Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління = Market economy: modern management theory and practice
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Keywords: фінансова стійкість
активи
капітал
зобов’язання
управління
неплатоспроможність
финансовая устойчивость
активы
капитал
обязательства
управление
неплатежеспособность
financial stability
assets
capital
liabilities
management
insolvency
Series/Report no.: ;Т. 20, Вип. 1 (47).
Abstract: У статті досліджено теоретичні і методологічні засади управління фінансово-економічною стійкістю та розвитком підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери. У статті запропонована структуризація факторів, що впливають на забезпечення фінансової стійкості підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери. Визначені фактори, які зумовлюють неефективність системи управління підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери. Досліджено процес банкрутства підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери та визначені основні причини його неплатоспроможності. Розглянуто основні стадії фінансової кризи підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери.
В статье исследованы теоретические и методологические основы управления финансово-экономической устойчивостью и развитием предприятий гостинично-ресторанной и торговой сферы. В статье предложена структуризация факторов, влияющих на обеспечение финансовой устойчивости предприятий гостинично-ресторанной и торговой сферы. Определены факторы, которые обусловливают неэффективность системы управления предприятий гостинично-ресторанной и торговой сферы. Исследован процесс банкротства предприятий гостинично-ресторанной и торговой сферы и определены основные причины его неплатежеспособности. Рассмотрены основные стадии финансового кризиса предприятий гостинично-ресторанной и торговой сферы.
The article investigates the theoretical and methodological principles of managing financial and economic stability and development of hotel, restaurant and trade enterprises. The article proposes the structuring of factors influencing the financial stability of hotel and restaurant and trade enterprises. The factors that determine the inefficiency of the management system of enterprises of the hotel-restaurant and trade sphere have been identified. The process of bankruptcy of hotel-restaurant and trade enterprises is studied and the main reasons of its insolvency are determined. The main stages of the financial crisis of hotel and restaurant and trade enterprises are considered.
URI: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/32013
DOI: DOI: 10.18524/2413-9998.2021.1(47).226923.
Other Identifiers: УДК 338.2
Appears in Collections:Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20-33.pdf275.58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.