Біотехнологічні властивості дріжджів призначення для виготовлення білих вин

Ескіз недоступний
Дата
2019
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
Номер ISSN
Номер E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова
Анотація
Вивчені біологічні властивості дріжджів виділених на різних етапах виробництва (дріжджанка, акратофор), а також музейні культури, які відносяться до родини Saccharomycetaceae, роду Saccharomyces, видів: S. uvarum, S. bayanus, S. vini. В процесі селекції відібрано 2 раси холодо-, сульфатостійких та стійких до спирту дріжджів, що відрізнялися високою швидкістю накопичення біомаси і зброджування. Раса дріжджів S. uvarum 51-206 (1780) рекомендована для впровадження у виробництво вина «Шардоне», тому що вино було прозоре, солом’яно-зеленуватого кольору, надавав тонкий аромат з нотами яблук і цитрусових, м’який гармонічний смак з квітково-пряними відтінками, що забезпечує високу якість готового продукту. Дипломну роботу викладено на 59 сторінках, вона містить 11 таблиць та 4 рисунків. Наведено посилання на 65 джерел літератури (57 кирилицею та 8 латиницею).
The biological properties of the selected at different stages of production (yeast, acratophore), as well as museum cultures, belong to the family Saccharomycetaceae, genus Saccharomyces, species: S. uvarum, S. bayanus, S. vini. In the selection process, 2 breeds of cold-, sulfate- and alcohol-resistant yeast were selected, with high rates of biomass accumulation and fermentation. The S. uvarum 51-206 (1780) yeast breed is recommended for the introduction of Chardonnay wine, as it gives the wine a soft harmonious taste with notes of exotic fruits and citron aftertaste, had a bright aroma with notes of acacia flowers and rose petals , straw color, which ensures high quality of the finished product. Diploma thesis is expounded on 58 pages, it contains 11 tables and 4 figures. It provides links to 65 references (57 cyrillic and 8 latinic).
Опис
Ключові слова
162 біотехнології та біоінженерія, винні дріжджі, селекція та відбір, біотехнологія, біле вино, wine yeast, selection and selection, iotechnology, white wine
Бібліографічний опис
Гайдаржи, А. В. Біотехнологічні властивості дріжжів призначення для виготовлення білих вин = Biotechnological properties of yeast for the production of white wines : дипломна робота магістра / А. В. Гайдаржи. – Одеса, 2019. – 56 с.
DOI
ORCID:
УДК
Зібрання