Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/30897
Title: | Біотехнологічні властивості дріжджів призначення для виготовлення білих вин |
Other Titles: | Biotechnological properties of yeast for the production of white wines |
Authors: | Гайдаржи, Анастасія Василівна |
Citation: | Гайдаржи, А. В. Біотехнологічні властивості дріжжів призначення для виготовлення білих вин = Biotechnological properties of yeast for the production of white wines : дипломна робота магістра / А. В. Гайдаржи. – Одеса, 2019. – 56 с. |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова |
Keywords: | 162 біотехнології та біоінженерія винні дріжджі селекція та відбір біотехнологія біле вино wine yeast selection and selection iotechnology white wine |
Abstract: | Вивчені біологічні властивості дріжджів виділених на різних етапах виробництва (дріжджанка, акратофор), а також музейні культури, які відносяться до родини Saccharomycetaceae, роду Saccharomyces, видів: S. uvarum, S. bayanus, S. vini. В процесі селекції відібрано 2 раси холодо-, сульфатостійких та стійких до спирту дріжджів, що відрізнялися високою швидкістю накопичення біомаси і зброджування. Раса дріжджів S. uvarum 51-206 (1780) рекомендована для впровадження у виробництво вина «Шардоне», тому що вино було прозоре, солом’яно-зеленуватого кольору, надавав тонкий аромат з нотами яблук і цитрусових, м’який гармонічний смак з квітково-пряними відтінками, що забезпечує високу якість готового продукту.
Дипломну роботу викладено на 59 сторінках, вона містить 11 таблиць та 4 рисунків. Наведено посилання на 65 джерел літератури (57 кирилицею та 8 латиницею). The biological properties of the selected at different stages of production (yeast, acratophore), as well as museum cultures, belong to the family Saccharomycetaceae, genus Saccharomyces, species: S. uvarum, S. bayanus, S. vini. In the selection process, 2 breeds of cold-, sulfate- and alcohol-resistant yeast were selected, with high rates of biomass accumulation and fermentation. The S. uvarum 51-206 (1780) yeast breed is recommended for the introduction of Chardonnay wine, as it gives the wine a soft harmonious taste with notes of exotic fruits and citron aftertaste, had a bright aroma with notes of acacia flowers and rose petals , straw color, which ensures high quality of the finished product. Diploma thesis is expounded on 58 pages, it contains 11 tables and 4 figures. It provides links to 65 references (57 cyrillic and 8 latinic). |
URI: | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/30897 |
Appears in Collections: | Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
162_Haydarzhy_Anastasiya_Vasylivna1.doc | 123 kB | Microsoft Word | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.