Вміст глутатіону в тканинах щурів в умовах дієтичного харчування
Ескіз недоступний
Дата
2019
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова
Анотація
Проведено дослідження визначення вмісту глутатіону в органах щурів з різним раціоном харчування. В результаті роботи було виявлено, що в досліджуваних органах контрольної групи щурів максимальний вміст GSH та GSSG спостерігали в крові, мінімальний - в тканинах серця та мозку. Вплив білкового та вуглеводно-білкового типів харчування призводив до зменшення вмісту як відновленого, так і окисленого глутатіону в більшості досліджуваних тканинах, у порівнянні з контролем. Вуглеводна дієта призводила до різнопланових змін рівня глутатіону (зменшення – в тканинах нирок, печінки, крові та збільшення – в тканинах серця, мозку).
Роботу викладено на 46 сторінках, вона містить 3 рисунка та 2 таблиці. Наведено посилання на 50 джерел літератури (34 кирилицею та 16 латиницею).
A study was conducted to determine the content of glutathione in different tissues of rats with different dietary patterns. As a result of work, it was found that in the investigated organs of the control group of rats, the maximum content of GSH and GSSG was observed in the blood, minimal - in the tissues of the heart and brain. Influence of albuminous and carbohydrate-protein types of nutrition resulted in a decrease in the content of both reduced and oxidized glutathione in most investigated tissues as compared to control. The carbohydrate diet led to various changes in the level of glutathione (decrease - in the tissues of the kidneys, liver, blood and increase - in the tissues of the heart, the brain). The work is presented on 46 pages, it contains 3 drawing and 2 tables. Reference is made to 50 sources of literature ( 34 Cyrillic and 16 Latin).
A study was conducted to determine the content of glutathione in different tissues of rats with different dietary patterns. As a result of work, it was found that in the investigated organs of the control group of rats, the maximum content of GSH and GSSG was observed in the blood, minimal - in the tissues of the heart and brain. Influence of albuminous and carbohydrate-protein types of nutrition resulted in a decrease in the content of both reduced and oxidized glutathione in most investigated tissues as compared to control. The carbohydrate diet led to various changes in the level of glutathione (decrease - in the tissues of the kidneys, liver, blood and increase - in the tissues of the heart, the brain). The work is presented on 46 pages, it contains 3 drawing and 2 tables. Reference is made to 50 sources of literature ( 34 Cyrillic and 16 Latin).
Опис
Ключові слова
091 біологія, глутатіон, дiєта, glutathione, diet
Бібліографічний опис
Зарудянська, Н. В. Вміст глутатіону в тканинах щурів в умовах дієтичного харчування = Glutathione content in the tissues of rats under dietary conditions : дипломна робота магістра / Н. В. Зарудянська. – Одеса, 2019. – 46 с.