Вуглеводень специфічна активність представників роду Lactobacillus, ізольованих з води Чорного моря

Ескіз недоступний
Дата
2019
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
В ході роботи було досліджено здатність лактобацил і молочнокислих коків провокувати лектини які проявляють вуглеводень специфічну активність в присутності вуглеводів та багатоатомних спиртів. Відмічене варіабельність дослідженої ознаки в залежності від місця виділення штамів. Показано, що лактобацили, ізольовані з губок проявили найбільшу гемаглютинуючу активність в порівнянні з іншими штамами лактобацил та молочнокислими коками. Показники також залежали від типу обраних еритроцитів, максимальна активність відмічалася с еритроцитами кролика. На підставі отриманих даних, рекомендовані для подальшого дослідження в якості потенційних продуцентів лектинів є штами L. parabuchneri ONU10.1, L. parabuchneri ONU19.2b та Lactococcus sp. LM30. Дипломну роботу викладено на 47 сторінках, вона містить 3 таблиці та 9 рисунків. Наведено посилання на 67 джерел літератури (28 кирилицею та 39 латиницею).
During the work, the ability of lactobacilli and lactic acid cocci to provoke lectins that exhibit specific hydrocarbon activity in the presence of carbohydrates and polyhydric alcohols was investigated. The variability of the investigated trait depending on the site of isolation of the strains was noted. Lactobacilli isolated from sponges have been shown to exhibit the highest hemagglutinating activity compared to other strains of lactobacilli and lactic acid cocci. Indicators also depended on the type of erythrocytes selected, maximum activity was noted with rabbit erythrocytes. Based on the data obtained, strains of L. parabuchneri ONU10.1, L. parabuchneri ONU19.2b and Lactococcus sp. LM30 are recommended for further study as potential producers of lectins. The diploma thesis is spread over 47 pages, it contains 3 tables and 9 drawings. Reference is made to 67 literature sources (28 in Cyrillic and 39 in Latin).
Опис
Ключові слова
091 біологія, лектини, гемаглютинуюча активність, лактобацили, lectins, lactobacilli, hemagglutinating activity
Бібліографічний опис
Васильєв, М. А. Вуглеводень специфічна активність представників роду Lactobacillus, ізольованих з води Чорного моря = Hydrocarbon specific activity of the genus Lactobacillus, isolated from the water of the Black Sea : дипломна робота магістра / М. А. Васильєв;.Одеса, 2019 – 48 с.
DOI
ORCID:
УДК
Зібрання