Фізіолoго-біохімічні та агробіологічні показники рослин винограду за обробки препаратом хлорели

Ескіз недоступний
Дата
2019
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Проведено дослідження агробіологічних та фізіолго-біохімічних показників рослин винограду Сухолиманський білий за обробки препаратом хлорели, а також хлорели, збагаченої германієм. Обробку кущів здійснювали суспензією хлорели чотири рази з червня по вересень. Рослини винограду, оброблені хлорелою протягом вегетаційного сезону мають більш високий вміст хлорофілів а і в, їх суми та суми каротиноїдів в листках винограду. Хлорела підвищує інтенсивність дихання в литках винограду; обводнення листків, вміст легкоутримної води та водоутримну здатність листків. За обробки хлорелою покращуються агробіологічні показники винограду: збільшується кількість пагонів винограду та довжина пагонів винограду, кількість та довжину міжвузлів, діаметр пагонів винограду та об’єм пагонів. Хлорела сприяє росту асиміляційної поверхні кущів. Застосування хлорели підвищує врожайність винограду Сухолиманський білий на 38 та 33, збільшуючи, кількість та масу грон, масу та об’єм 100 ягід. При цьому відмічено покращення якості соку ягід : підвищення цукристості та зменшення кислотності. Дипломну роботу викладено на 55 сторінках, вона містить 7 таблиць та 8 рисунків. Наведено посилання на 73 джерел літератури (39 кирилицею та 34 латиницею).
The research of the effect of treatment of Sukholimansky white grape plants with chlorella and chlorella enriched with germanium on physiological, biochemical and agrobiological parameters was performed. The treatment of the bushes was carried out with a suspension of chlorella four times from June to September. Grape plants treated with chlorella during the growing season have a higher content of chlorophylls a, b and carotenoids in grape leaves. Chlorella increases the intensity of breathing in the leaves; content of water in the leaves, the content of light-holding water and the water-holding capacity of the leaves. The processing of chlorella improves the agrobiological indices of the grapes: the number of grape shoots and length of grape shoots, the number and length of internodes, the diameter and the volume of shoots. Chlorella promotes the assimilation surface of the grape plants. The use of chlorella increases the yield of Sukholimansky white grapes by 38 and 33, increasing the number and the mass of clusters, the average mass of clusters; weight and volume of 100 berries. Improvement in the quality of berry juice is registered, namely the increasing sugars content and reducing acidity. Diploma thesis is expounded on 55 pages, it contains 7 tables and 8 figures. It provides links to 73 references (39 cyrillic and 34 latinic).
Опис
Ключові слова
091 біологія, виноград, хлорела, фотосинтетичні пігменти, фізіологічні показники, фізіологічні показники, агробіологічні показники, врожайність, grapes, chlorella, photosynthetic pigments, physiological indicators, agrobiological parameters, yield
Бібліографічний опис
Рознюк, Х. П.. Фізіолого-біохімічні та агробіолгічні показники рослин винограду за обробки препаратом хлорели = Physiological, biochemical and agrobiological indices of grape plants treated with chlorella preparation : дипломна робота магістра / Х. П. Рознюк. – Одеса, 2019. – 55 с.
DOI
ORCID:
УДК
Зібрання