Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/30685
Title: | Стан ензиматичної антиоксидантної системи в тканинах щурів при різних типах харчування |
Other Titles: | State of the enzymatic antioxidant system in the tissues of rats in various types of nutrition |
Authors: | Костюк, Марина Валеріївна |
Citation: | Костюк, М. В. Стан ензиматичної антиоксидантної системи в тканинах щурів при різних типах харчування = State of the enxymatic antioxidant system in the tissues of rats in various types of nutrition : дипломна робота магістра / М. В. Костюк. – Одеса, 2019. – 41 с |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Одеський національний університет імені І. І. Мечникова |
Keywords: | 091 біологія супероксиддисмутаза каталаза перекисне окислення ліпіді антиоксидантна система моделі харчування |
Abstract: | Проведен комплекс досліджень активності СОД та каталази в органах щурів при різних моделях харчування. Вплив різних моделей харчування призводив до зменшення активності СОД майже в усіх досліджуваних органах, винятком склала білково-вуглеводна дієта, де ми спостерігали збільшення активності ферменту в тканинах печінки та мозку. Відмічено зниження активності каталази, порівняно з контролем, при білковому та вуглеводному харчуванні лише в мозку та серцевому м´язі щурів, та суттєве зниження при харчуванні тварин білково-вуглеводними нутрієнтами майже в усіх дослідних тканинах щурів. |
URI: | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/30685 |
Appears in Collections: | Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
091_Kostyuk_Maryna_Valeriyivna1.doc | 122.5 kB | Microsoft Word | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.