Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/29305
Title: | Вплив представників роду Azotobacter на якість зерна та урожайність ячменю та пшениці |
Other Titles: | The influence of Azotobacter genus representatives on seed quality and productivity of barley and wheat |
Authors: | Давтян, А. С. Зінченко, Оксана Юріївна Зинченко, Оксана Юрьевна Zinchenko, Oksana Yu. Davtyan, A. S. Єлинська, Наталія Олексіївна Yelynska, Nataliia O. |
Citation: | «Наука і сучасність: виклики глобалізації», м. Київ: збірник статей (рівень стандарту, академічний рівень): зб. центру наук. публікацій «Велес» за матеріалами IVміжнар. наук.-практич. конф. – К.: Центр наукових публікацій, 2018. |
Issue Date: | 2018 |
Keywords: | азотфіксація Azotobacter ячмінь пшениця підви-щення врожайності nitrogen fixation barley wheat productivity in-crease |
Series/Report no.: | ;Ч. 1. |
Abstract: | Досліджено вплив вільноживучих азотфіксувальних бактерій роду Azo-tobacter, виділених з ґрунтів Вірменії, на урожайність та якість зерна ячменю та пшениці. Оцінку впливу здійснювали після бактеризації насіннєвого матеріалу суспензією клітин азотфіксаторів, вимірюючи довжину надземної частини рослин, вагу 1000 зерен та вміст в них азоту та сирого протеїну. Оцінювали також урожайність оброблених культур. Установлено, що після обробки насіння довжина надземної частини рослин збільшувалася на в середньому на 10,6 см у ячменю та на 20,9 у пшениці. Вміст азоту в зерні підвищувався на 1,9% у обох культур. Обробка також призводила до збільшення розмірів зерен, підвищення вмісту сирого протеїну на 2,2-2,8% та врожайності. |
URI: | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/29305 |
Appears in Collections: | Статті та доповіді БФ |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.